ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΟΦΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;


  Η χρήση των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε αναρτημένες οδηγίες ανάθεσης εργασιών από τους εκπαιδευτικούς, σε σημειώσεις του μαθήματος ή άλλο διδακτικό υλικό που παρέχει περισσότερες πληροφορίες ή ασκήσεις για κάθε μάθημα.  

Ειδικότερα οι μαθητές που χρειάζεται να απουσιάσουν μακροχρόνια από την τάξη, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων τους ώστε να συμβαδίζουν με την υπόλοιπη τάξη. Χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι μαθητές μπορούν να διατυπώσουν και να κοινοποιήσουν τη γνώμη τους για ένα 4 θέμα χωρίς το δισταγμό που θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν τα αρνητικά σχόλια των συμμαθητών τους μέσα στην τάξη.      

 Αυτό σημαίνει ότι κάθε μαθητής μπορεί να ακολουθήσει τον προσωπικό του ρυθμό μάθησης, στο δρόμο πρόσκτησης της γνώσης. Ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης των κοινωνικών δικτύων, θεωρείται ο τρόπος που αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκπαιδευτούν άνθρωποι όλων των ηλικιών, όπως συμβαίνει με πολλά προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίοι λόγω ανώτερης βίας, δεν ήταν σε θέση να τελειώσουν το σχολείο ή να πραγματοποιήσουν σπουδές. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί, από το σπίτι τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετοικεσίας και το υψηλό κόστος σπουδών, μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στη γνώση, αίροντας τον αποκλεισμό τους από το συγκεκριμένο κοινωνικό αγαθό, μολονότι στερούνται, παράλληλα, χρήσιμες μαθησιακές διεργασίες και παιδευτικά βιώματα.


Κλείστε το ραντεβού σας για Συμβουλευτική Γονέων, Μουσικοκινητική αγωγή, Sensory Play μέσω μηνύματος ή email στο:vasilikibouzouni@yahoo.com

Edyourchild,

Βαλέρια Μπουζούνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις