Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ.


Η επίσκεψη στο γιατρό είναι πάντα μια αγχογόνος διαδικασία για ένα μικρό παιδί. Η ανησυχία των γονιών που τη μεταδίδουν, η ιδέα του άγνωστου, ο φόβος ότι το παιδί θα αποχωριστεί το γονιό, ο φόβος μην πονέσει, ακόμη και ο φόβος για τον ίδιο το γιατρό μπορεί να κάνει ένα παιδί να αντιδρά έντονα σε κάθε επίσκεψη.

👩‍🏫 Ο παιδίατρος που αλληλεπιδρά με τον καλύτερο τρόπο με το παιδί σας είναι αυτός που θα το κάνει να αισθανθεί ασφάλεια ώστε να μην αντιδρά υπερβολικά σε κάθε σας επίσκεψη.

👩‍🏫Εξηγείτε κάθε φορά στο παιδί γιατί πηγαίνετε στο γιατρό και γιατί είναι καλό να πηγαίνετε. 

👩‍🏫Το να μαθαίνει το παιδί από μικρή ηλικία το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και την υγεία και των κοντινών μας ανθρώπων θα το βοηθήσει να γίνει υπεύθυνο και θα το εξοικειώσει με το γιατρό.

🔎Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσετε και στην πράξη την διαδικασία αλλά και να καταλάβετε όλες τις ανησυχίες των παιδιών! Μπορείτε να του δείξετε πώς ο γιατρός μπορεί:

  • να χρησιμοποιεί ένα πιεσόμετρο
  • να κοιτάξει στο στόμα, όπου θα πρέπει να κρατήσει τη γλώσσα προς τα κάτω με ένα ξυλάκι για λίγα δευτερόλεπτα για να δει το λαιμό
  • να κοιτάξει στα μάτια και στα αυτιά
  • να ακούσει το στήθος και την πλάτη με ένα στηθοσκόπιο
  • να πατήσει την κοιλιά για να ακούσει ή να αισθανθεί τι είναι μέσα
  • να δει γρήγορα ότι οι “ιδιωτικές περιοχές” είναι υγιείς

  Είναι σημαντικό για τους γονείς να πουν στα παιδιά τους ότι αυτό που τους έχουν διδάξει σχετικά με την προστασία κάποιων μερών του σώματος, συνεχίσει να ισχύει όμως οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι γονείς πρέπει να εξετάζουν κάποιες φορές όλα τα μέρη του σώματος. Ξεκαθαρίστε όμως, ότι μόνο αυτοί οι άνθρωποι είναι οι εξαιρέσεις.



Κλείστε το ραντεβού σας για Συμβουλευτική Γονέων, Μουσικοκινητική αγωγή, Sensory Play μέσω μηνύματος ή email στο:vasilikibouzouni@yahoo.com

Edyourchild,

Βαλέρια Μπουζούνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις